Gezond perentaartje

Ik val meteen met het recept voor een gezond perentaartje in huis:

Gezond perentaartje

Ingrediënten voor de perenmoes:

  • 250 gram peren
  • 2 el maizena
  • Sap van 1 kwart citroen (ik gebruikte uit een flesje)

Ingrediënten voor het deeg:

  • 125 g havermout
  • 100 g havermeel
  • 85 g olijfolie/zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 0,5 tl bakpoeder

En hoe krijg je dan een perentaartje?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peren en snijd ze in stukjes. Doe ze met de overige ingrediënten voor de perenmoes in een pannetje en laat even staan op laag vuur tot het zacht is. Roer zo nu en dan door zodat er niks aankoekt.
  2. Doe er eventueel koek- en speculaaskruiden bij en maak de moes nog iets fijner in de staafmixer.
  3. Doe de deeg-ingrediënten in ’n kom. Kneed tot een soepel deeg. Zet eenderde van het deeg apart; doe de rest in de bakvorm/ovenschaal en maak plat met een lepel. 
  4. Giet hierover de compote.
  5. Meng het eenderde deeg met 30 g havermout en kneed tot een crumble. Strooi over de compote. 
  6. Bak de crumble in ong. 25 minuten goudbruin.
  7. Laat niet afkoelen en val aan 😏 

Dit recept is ook handig als je nog peren hebt die je niet lekker genoeg meer vindt om zo op te eten. Verwerk ze lekker in deze koek/taart! De suikers in de peren maken het taartje lekker (maar niet té) zoet. Eet smakelijk!

Meer makkelijke recepten lezen? Check ze hier. 

Gezond perentaartje
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *