Producten reviewen

Ben je van plan om nu écht te beginnen met gezond eten? Dan kan het handig zijn om te weten welke producten je op je boodschappenlijstje kunt zetten. Ik deel graag een aantal van mijn favoriete gezonde producten met je. Hieronder vind je daarom een overzichtje met gezonde producten voor je boodschappenlijstje. Makkelijk om te kopen én snel klaar te maken!

Disclaimer

Eerst even een korte disclaimer:

 • Ik noem hieronder alleen gezonde producten, maar ik vind dat ongezonde producten ook prima in een gezond eetpatroon passen. Het is altijd fijn om in de basis gezond te eten, dan is een paar keer per week iets minder gezonds echt geen probleem.
 • De producten die ik noem, zijn bedoeld ter inspiratie. Er zijn ontzettend veel gezonde producten, ik noem slechts een aantal van mijn favorieten. Als je zelf andere voorkeuren hebt, is dat natuurlijk prima!
 • Ik word niet betaald voor het noemen van deze producten #nosponjustfan.

Gezonde producten voor je boodschappenlijstje

Gezonde producten: Holie granola

Granola

Ik kom er eerlijk voor uit: ik ben een hardcore muesli- en granolaverslaafde. Ever since mijn zusje mij jaren geleden attent maakte op de heerlijke (niet altijd heel gezonde) muesli’s van Dorset, eet ik muesli bij mijn ontbijt en granola als tussendoortje. Inmiddels heb ik het perfecte ontbijtje ontwikkeld: 3 eetlepels havermout, 5 amandelen en 1 eetlepel pompoenpitten gemend met yoghurt en Skyr naturel. Ok, dat is vast niet het ultieme muesli-recept waar je op hoopte maar ik vind het een topstart van de dag! Ik zit er de hele ochtend vol van en heb pas om 13u trek in lunch. Natuurlijk zijn er ook gezonde kant en klare muesli’s en granola’s te koop, waar relatief weinig suikers in zitten, zoals:

 • Holie granola
 • Quaker Volvezel granola nuts
 • Quaker Balans granola original
 • Bolletje krokante ontbijtgranen
 • AH muesli quinoa granenmix

Lust je hier wel meer pap (of granola) van? Check meer tips voor gezonde granola’s.

Brood & crackers

Gezonde producten: volkorenbrood

Een paar keer per maand koop ik heerlijk vers witbrood van bakkerij Haafs (één van de weinige meesterbakkers in Nederland). Maar zodra ik dat op heb, ga ik direct weer over op volkorenbrood. Ik merk dat ik dat toch het lekkerst vind. Er zit meer smaak aan én het vult als een tierelier. Volkorenbrood bevat namelijk meer vezels dan witbrood (volkorenbrood bevat 6,6 gram vezels per 100 gram en witbrood slechts 2,6 gram). Volkorenbrood is smakelijker, je zit langer vol en je krijgt minder snel snaaitrek. Klinkt saai? Is het echt niet!

Gezonde producten: Wasa vezelrijkcrackers

De Wasa vezelrijk cracker is echt de superman onder de crackers. Hij bevat veel vezels (want vezelrijk) en weinig koolhydraten (ongeveer 4,5 gram per cracker). De claim “vezelrijk” mag alleen gebruikt worden als het product minstens 6 gram vezels per 100 gram product bevat. Dat zit wel snor bij deze supercracker, hij bevat namelijk 29 gram vezels per 100 gram. Op de cracker zitten tevens havermoutvlokken (my favorite) wat hem nog smakelijker maakt. Ideaal tussendoortje met bijvoorbeeld onderstaande belegkeuzes.

Overigens is ook de Wasa volkorencracker een hele goede keuze. Hoewel het woord “volkoren” bij crackers niet hoeft te betekenen dat ze 100% volkoren zijn (bij brood is dit wel vereist), is déze cracker wel 100% volkoren en bevat hij veel vezels (20 gram per 100 gram).

Gezonde producten: Blue Band spread

Brood- & crackerbeleg

Een greep uit mijn favoriete belegkeuzes:

 • Blue band spread in de smaken aardbei & bietjes, abrikoos & pompoen, en appel & wortel. Deze “jam” bevat weinig suikers: 13 gram per 100 gram tegenover bijv. 60 gram suiker in een normale jam.
 • Hüttenkäse: dit is er ook in een light variant (bijv. bij Lidl). Hüttenkase of cottage cheese bevat veel eiwitten, wat een verzadigd gevoel geeft. Het heeft een neutrale smaak waardoor het overal bij past: op een cracker, op brood, als tussendoortje met tomaatjes, door yoghurt/ kwark, met wat fruit…
 • 100% pindakaas: ik ben grote fan van de 100% pindakazen van de Albert Heijn. Deze pindakaas bevat echt alleen pinda’s en geen toegevoegde suikers. Hij is er in verschillende varianten: naturel, met kleinere en grotere stukjes (me loves die grotere brokjes, echt de moeite waard om te proberen!). Pinda’s bevatten veel vet, maar dit is de goede vetsoort: onverzadigd vet. Onverzadigd vet is onder andere gunstig voor het cholesterolniveau. Niet direct de hele dag door eten maar een paar boterhammen met pindakaas per dag is een gezonde keuze.
Gezonde producten: 100% pindakaas
Gezonde producten: Skyr

Yoghurt & kwark

Yoghurt en kwark zijn ideaal als ontbijt of tussendoortje. Mijn favo’s: magere yoghurt vermengd met bijvoorbeeld Skyr naturel. Skyr is een IJslandse kwark die iets meer eiwitten dan een normale kwark bevat en iets minder koolhydraten. Eiwitten vullen goed, waardoor je minder snel iets ongezonds pakt.

Hiernaast zijn Lindahls kvarg en de Optimel kwarken ook goede keuzes. In Optimel zit geen suiker, maar wel zoetstof waardoor het een zoete smaak heeft. Zelf krijg ik dan altijd meer zin in zoet, maar als je daar geen last van hebt, is het een prima keuze.

Gezonde producten: ongezouten noten

Tussendoortjes

Tot slot nog een lijstje met gezonde snacks, fijn om mee af te wisselen:

 • Een stuk fruit
 • Snackgroente, eventueel met een beetje hummusdip of cottage cheese
 • Een handje ongezouten noten
 • Of kies één van bovenstaande producten als tussendoortjes

Ik kijk ook graag op andere blogs (+ Instagrams) voor inspiratie, een paar van mijn favorieten (waar mensen zitten die weten waar ze het over hebben) zijn:

Meer tips en ideeën opdoen? Volg mij ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Gezonde producten voor je boodschappenlijstje
Getagd op:                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *