Online infocentrum voedingssupplementen

Nieuw informatiecentrum over voedingssupplementen


Op het nieuwe online Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) is betrouwbare informatie te vinden over voedingssupplementen als onderdeel van gezonde voeding. Het doel van het nieuwe digitale centrum is iedereen die met gezondheid bezig is op een wetenschappelijk onderbouwde manier voor te lichten. Het nut en de veiligheid van vitamines, mineralen, kruiden en overige supplementen komen uitgebreid aan bod. 

Alles over voedingssupplementen, vitamines, mineralen en kruiden

 Het informatiecentrum laat aan de hand van leefstijl, leeftijd, ongemakken of andere situaties zien hoe mensen met voedingssupplementen zelf aan hun gezondheid kunnen werken. Ook kan gezocht worden naar veel verschillende stoffen, zoals vitamines, mineralen, kruiden en overige ingrediënten, die in voedingssupplementen voorkomen. Wat kunnen supplementen doen voor de gezondheid en hoe zit het met de veiligheid? De website van het IVG biedt antwoord op deze en andere vragen.  

Betrouwbare informatie, maar ook nieuws

Rinske van den Barg, voedingskundige van IVG, licht de komst van het nieuwe centrum toe: “We merken dat er bij gebruikers van voedingssupplementen behoefte is om na te lezen hoe het precies zit met een vitamine, mineraal, kruid, visolie, probioticum of ander supplement.” Het centrum biedt hiervoor uitkomst. Ook kun je er terecht voor het laatste nieuws op het gebied van voedingssupplementen en gezondheid.

Online voedingssupplementen infocentrum

Wetenschappelijk bewezen als leidraad

 IVG informeert over gezondheidseffecten die wetenschappelijk bewezen zijn of waar sterke aanwijzingen voor zijn. Rinske: “Goed onderbouwde en wettelijke toegestane gezondheidseffecten worden gemarkeerd met drie blaadjes. Wanneer er aanwijzingen zijn dat een bepaalde stof een positief effect in het lichaam heeft, maar de wetenschappelijke onderbouwing nog beperkt is of komt van traditioneel gebruik, wordt dit ook duidelijk aangegeven. Dit is vaak het geval bij kruidensupplementen. Een team van voedingsexperts is verantwoordelijk voor de inhoud en ziet daar streng op toe.”

‘Voedingssupplementen voor jouw gezondheid’

 “Gezondheidswinst kan op verschillende manieren worden behaald’, stelt Rinske. ‘Zo zijn er veel vitamines en mineralen die kunnen bijdragen aan de weerstand, één van de belangrijkste pijlers voor onze algehele gezondheid. Een bekend voorbeeld van zo’n vitamine is vitamine C. Op IVG zoekt een bezoeker op weerstand en leest vervolgens welke stoffen nog meer kunnen bijdragen.

Ook laten we zien welke vitamines de Gezondheidsraad aanbeveelt om extra in te nemen. Denk hierbij aan vitamine D voor vrouwen boven de 50 jaar of foliumzuur voor vrouwen die zwanger zijn of het willen worden.

Medicijngebruik is een ander belangrijk onderwerp. Bezoekers zien gemakkelijk waar je op moet letten als je medicijnen en voedingssupplementen tegelijk gebruikt.”

Meer nieuws over voeding lezen? Houd mijn blog in de gaten en volg mij ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Nieuw online centrum informeert over voedingssupplementen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *