Ongezonde producten voor je boodschappenlijstje

Begin januari plaatste ik een overzicht met gezonde producten voor je boodschappenlijstje. Een overzicht met óngezonde producten kan dan als tegenhanger natuurlijk niet ontbreken. Ik eet namelijk lang niet altijd gezond (wie eigenlijk wel, en waarom zou je ook 🤔?). Daarom vind je hieronder een lijstje met mijn favoriete ongezonde producten, ter inspiratie voor je boodschappenlijstje. Pas op: inhoud kan chocola bevatten! (En doet dat ook 😎.)

Gezond en ongezond

Ik wil eerst even kwijt dat ik producten liever nooit “gezond” of “ongezond” noem. Ik vind namelijk dat alles in een gezond eetpatroon past (hoe dat werkt, lees je hier). Als je in de basis gezond eet, kun je best een paar keer per week iets ongezonds eten.

Als je een aandoening hebt waarvoor je naar de diëtist of arts gaat, overleg dan met je zorgverlener wat je beter wel en niet kunt eten. 

Ik word niet betaald voor het noemen van deze producten. Echt niet. Serieus! Hm…hoe kun je zoiets nu bewijzen 🤔 #nosponjustfan.

Dan nu verder met de ongezonde producten voor je boodchappenlijstje!

Ongezonde producten voor je boodschappenlijstje

Ongezonde producten: Moser Roth 85%
 • Om maar met mijn favo chocola in huis te vallen: dit is dus mijn favo chocola of all time, Moser Roth 85%. Ik vind extra puur altijd lekker, je proeft de smaak dan zo goed. Fijne bijkomstigheid: je eet niet gauw teveel van hele pure chocola omdat je na een blokje gewoon genoeg hebt gehad. Te koop bij Aldi, ook in andere varianten die minstens zo yummy zijn: melk, 70%, nootjes, caramel, sinaasappel etc.
 • Chocoladeclusters: te koop bij Action in 3 varianten: crispy, met nootjes (zoals chocoladerotsjes) en met kokos. Ik verslind de crispy altijd.
 • Maltesers! Doe het goed en ga voor een Family Pack 😏. Heel vroeger gingen wij wel eens op vakantie naar Zwitserland en daar verkochten ze deze kleine roldonders. In Nederland waren ze toen nog niet verkrijgbaar. Heerlijk vond ik ze! En het bleef natuurlijk speciaal omdat we ze thuis niet hadden. 
 • Milka &-reepjes in aardbeismaak. Vroeger heette dat Lila Pause. Smaakt nog steeds even lekker.
Ongezonde producten: mokkaboontjes
 • Kaiserschmarrn: voor wie dit niet kent, het is een Oostenrijkse specialiteit, een heerlijke combinatie van pannenkoeken en wafels in stukjes. In onze supermarkten niet te koop volgens mij, maar wel over de grens in Duitsland. Ook makkelijk om zelf te maken, probeer bijvoorbeeld eens dit recept. Je waant je gewoon weer op de piste in Oostenrijk! Ik vind dit het lekkerst zónder rozijnen.
 • Zonnatura krokante muesli met chocoladestukjes: need I say more? Ook lekker uit het vuistje.
 • Chocoladechips van Perle d’Or: deze zijn zo nu en dan bij Lidl te koop. Vooral de sinaasappel-melksmaak vind ik heerlijk. Is ook beschikbaar in melk en puur. De Action heeft ook iets soortgelijks, o.a. in melksmaak en caramel-zeezout (😖 chocola met zeezout doe je mij geen plezier mee 🚮).
 • Tony Chocolonely mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Hier hoef ik weinig over te zeggen. Melk blijft wat mij betreft de lekkerste smaak! Ook altijd goed om cadeau te geven (wat trouwens voor alle chocola geldt).
Ongezonde producten: MyMuesli
 • Granola van MyMuesli: niet alles van dit merk is trouwens ongezond, hoor. De coffee granola op de foto hierboven is niet de gezondste, maar wel erg lekker 😋. Ik zit dus regelmatig met mijn hand in de granola-pot. Wist je dat je op hun website ook je eigen muesli of granola kunt samenstellen? Ook weer leuk om cadeau te geven!
 • Ik ben dol op die American cookies triple chocolate van de appie. Propvol chocola, en fijne dikke, chewy koeken. Heerlijk om jezelf zo nu en dan eens op te trakteren.
 • Naturel fritessticks van de Aldi.
 • Bugles Nacho cheese.
 • Lay’s oven baked barbecue chips: die hebben zo’n lekkere spicy smaak en fijne textuur!
 • Mokkaboontjes: ideaal als je de smaak van chocola (en mokka) wilt proeven maar niet een stuk chocola wilt (want dan moet de hele reep op…). Bij Aldi hebben ze onder andere puur en melk, die ik vaak afwissel. 

Waarom ik gezonde snacks het lekkerst vind

Als je het lijstje hierboven ziet, lijkt het alsof ik elke dag aan de chocola zit. Dat is eerlijk gezegd ook wel zo 🤓, maar meestal neem ik maar één blokje pure chocola (echt 😇). Ik vind (semi-)gezonde producten namelijk het lekkerst om te snacken: een rijstwafel met 100% pindakaas, een mandarijntje, volkoren dipstokjes dippen in Blue Band spread (I know, dit is totally weird, maar zoooo lekker 😜). Of gewoon een cracker of een boterham met beleg of snackgroente.

De echt ongezonde dingen eet ik 2-3x per week bij een film of serie. Zo blijft het under control maar kan ik wel zo nu en dan los. Want zonder ongezonde snacks leven, is helemaal niet nodig. Weet je van jezelf dat je dit eigenlijk te vaak doet? Of is het voor jouw gezondheid beter om juist te minderen met ongezonde snacks? Kijk dan hoe je het snacken wat meer onder controle kunt houden.

Tot zover mijn gekke snackgewoontes 😳!

Wat is jouw guilty pleasure/ cheat ding/ ongezonde gewoonte?

Meer tips en ideeën opdoen? Volg mij ook op Facebook, Instagram en Twitter.

Ongezonde producten voor je boodschappenlijstje
Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *